Mācības vasarā: kāpēc šis ir īstais brīdis sevis pilnveidei

Foto: Freepik.com

Lai arī, iespējams, vasara asociējas ar laisku atpūtu pludmalē un atvaļinājuma baudīšanu kādā eksotiskākā valstī, tomēr arī šajā gadījumā ir iespējams apvienot patīkamo ar lietderīgo, smeļoties jaunas zināšanas un nododoties sevis pilnveidei. Raksta turpinājumā noskaidro, kāpēc mācīties tieši vasarā un kā to vislabāk darīt, lai sasniegtu pēc iespējas labākus rezultātus!

Mācīšanās vasarā – vērtīgs ieguldījums savā pašizaugsmē

Izmēģināt spēkus pavisam jaunā jomā vai tieši pretēji – turpināt stiprināt esošās kompetences, darot to, kas patīk un sanāk vislabāk – bagātinās pieredzi un pavērs pavisam jaunus iespēju apvāršņus. Zināms, ka mācīšanās sniedz gana daudz ieguvumu, piemēram, ļauj atklāt jaunas intereses un talantus, dibināt jaunus kontaktus, iepazīties ar domubiedriem, celt pašapziņu un izaicināt sevi tiekties pretī arvien ambiciozākiem mērķiem.

Daudzos uzņēmumos tieši vasara ir periods, kad var atvilkt elpu un darboties mierīgākā režīmā. Ja arī Tev tā ir, aicinām izmanto šo laiku lietderīgi, investējot visvērtīgākajā – sevis pilnveidē un attīstībā.

Kāroto mācību apgūšana

Tā kā vasara ir atpūtas un atvaļinājumu laiks, ir tikai likumsakarīgi, ka dažādi semināri, kursi un cita veida izglītojošas aktivitātes nav tik ļoti pieprasītas, kas nozīmē, ka ir īstais brīdis, lai pieteiktos jau sen kārotām mācībām un tās apgūtu mierīgākā gaisotnē.

Gatavošanās darbīgajai sezonai

Kā vislabāk sagatavoties rudens un ziemas sezonām, kad bieži vien darba ir pilnas rokas? Pilnveidojoties jau vasarā! Atceries, ka iegūtās zināšanas ir nezūdoša vērtība un tās noteikti varēsi likt lietā. Turklāt ne vienmēr ir obligāti jāmācās kas pavisam jauns, jo arī esošo kompetenču pilnveide var sniegt neatsveramu ieguldījumu, paaugstinot Tavu konkurētspēju darba tirgū.

Tīklošanās un jaunu kontaktu dibināšana

Vasara ir brīnišķīgs laiks, lai iepazītos ar līdzīgi domājošiem profesionāļiem, apspriestu kopīgas intereses, kā arī dibinātu jaunus kontaktus un draudzības. Profesionālo attiecību veidošana un uzturēšana var pavērt durvis pavisam negaidītām iespējām.

Jaunu mācīšanās metožu izmēģināšana

Zināšanu un prasmju pilnveide pie jūras, ezera, dārzā un citviet ārpus telpām var sniegt ne vien jaunu mācīšanās pieredzi, bet arī veicināt labāku mācību vielas apguvi. Mācības ārpus telpām:

  • uzlabo psihoemocionālo veselību un labklājību;
  • samazina stresa līmeni;
  • veicina koncentrēšanās spējas;
  • mudina pievērsties veselīgākam dzīvesveidam.

Nākamreiz, dodoties pastaigā vai nodarbojoties ar kādām citām fiziskajām aktivitātēm, ierastās mūzikas vietā aicinām paklausīties kādu izglītojošu raidierakstu vai iedvesmojošu pieredzes stāstu. Esot kustībā, informācija tiek labāk uztverta, jo fiziskās slodzes laikā galvas smadzenēm pieplūst vairāk skābekļa, tādējādi uzlabojas kognitīvās spējas.

Vienlaikus mācīšanās ārpus telpām var kalpot par lielisku komandas saliedēšanās aktivitāti, kas ietver kvalitatīvu un pilnvērtīgu laika pavadīšanu kopā ar kolēģiem.

Ieteikumi augstāku mācību rezultātu sasniegšanai

Foto: Freepik.com 

Lai mācības sagādātu prieku, gandarījumu un rezultētos ar panākumiem, būtiska nozīme ir ne tikai interesējošās jomas vai tēmas izvēlei, bet arī laikam, kad mācīties un videi, kur to darīt. Vislabāk par mācību vietu izraudzīties kādu klusāku telpu. Mācību procesā ieteicams neizmantot, piemēram, viedtālruni, jo tas var novērst uzmanību, pazemināt koncentrēšanās spējas un veicināt prokrastināciju.

Kā liecina pētījumu rezultāti, vislabākais diennakts brīdis, kad smelties jaunas zināšanas, ir no plkst. 10.00 līdz 14.00 un no 16.00 līdz 22.00.*

Pievērošoties mācībām, mēģini rast atbildes uz trīs galvenajiem jautājumiem:

  • kāpēc izvēlētās mācības ir radījušas interesi?
  • kas mācību procesā sagādā vislielāko prieku?
  • kādu rezultātu vēlos sasniegt pēc mācību pabeigšanas?

Apņēmīgi dodoties pretī izvirzīto mērķu sasniegšanai, nedrīkst aizmirst par kvalitatīvu miegu, pilnvērtīgu uzturu un regulārām fiziskām nodarbēm.

Mācību iespējas vasarā

Jūnijs, jūlijs un augusts ir mēneši, ko var veltīt sevis izzināšanai un pilnveidei, izmantojot daudzveidīgās mācību iespējas. Ir pieejamas dažāda veida mācības pieaugušajiem – vasaras skolas un nometnes, kur iespējams apgūt ne tikai dažādas tehniskās prasmes, bet arī veicināt cilvēkprasmju pilnveidi, lai sekmētu personīgo attīstību. Tāpat tiek organizēti dažādi tīklošanās pasākumi, kongresi un konferences. Arī mēs, Baltijas Datoru Akadēmija (BDA), visas vasaras garumā ikvienam turpinām piedāvāt daudzveidīgas mācību iespējas.

Mācības vasarā sniedz daudz priekšrocību, tāpēc silto laikapstākļu burvību aicinām izmantot savā labā, kaut vai nedēļā vienu stundu atvēlot sevis pilnveidei. Aplūko mūsu kursu katalogu un īsteno savu augstāko potenciālu, iegūstot zināšanas, kas pilnveido dzīvi. Lai aizraujošiem piedzīvojumiem vērtīgām atklāsmēm bagāta vasara!

*Avots: London School of Business and Finance.